Google analytics Toestaan Niet toestaan

ESC 1 – CSV’28 1

25 februari 2024 20:15

Geert Weggemans

Na 2 weken geen competitie gespeeld te hebben eindelijk weer de volgende wedstrijd. Wel een paar oefenpotjes gespeeld, één verloren en één gewonnen maar dat zegt natuurlijk niets. Vandaag een belangrijke pot, wil CSV mee blijven doen bovenin moest er gewonnen worden maar dat is lastig, gebleken in de uitwedstrijden tot nu toe.

CSV’28 1 speelde met rouwbanden en er werd een minuut stilte gehouden voorafgaande aan de wedstrijd. Dit ter nagedachtenis aan de overleden Jan Bosscher, verdienstelijk erelid van CSV’28.

Eerste helft

Beide teams gingen vanaf het fluitsignaal gelijk in de aanval, ESC hanteerde de lange bal en daartegen over CSV die de combinaties opzocht. Toch blijft het lastig verdedigen die lange bal voor de verdediging van CSV. ESC kwam er geregeld gevaarlijk door. In de 8ste minuut kreeg ESC een corner, genomen door Donny Mulder,  die hoog indraaide en Ruben van Dijk kon de bal er niet uittikken en belandde achter in het doel, 1-0.  13de minuut weer een tegen aanval, steek passe op aanvaller van ESC die gevaarlijk voor doel hard inschoot maar Ruben van Dijk wist deze inzet te keren. Niet veel later CSV in de aanval maar door balverlies kwam ESC er snel uit met 5 aanvallers tegenover 1 verdediger van CSV maar door een zeer slechte uitvoering werd deze aanval in de kiem gesmoord en belandde de bal naast het doel. CSV had het lastig in deze fase van de wedstrijd, tegenstander bleef de lange bal hanteren en dat was moeilijk verdedigen. In de 28steminuut was het dan ook weer raak, aanval over rechts, lange bal op de rechtsbuiten waardoor de verdediging op het verkeerde been stond en de daarop volgende voorzet  ingekopt werd door Bert-Jan Kragt, 2-0. CSV probeerde er wat tegenover te stellen met zo nu en dan mooi opgezette aanvallen. 29ste minuut aanval over rechts Jay Frederiks die een mooie combinatie opzette met Jacco Bruggeman maar helaas geen doel trof. 31ste minuut vrijetrap CSV genomen door Mitchel de Wit maar die werd gestopt door de muur, 1 minuut later diezelfde Mitchel beging een overtreding en hiermee zichzelf blesseerde waardoor hij niet verder kon spelen en gewisseld werd voor Brian Lachenal. 35ste minuut Sam Weggemans die met een run over links de bal meenam en voorzette op Thomas Smedema die de bal er niet in kreeg en ook niet in tweede instantie. In de 37ste minuut was het dan toch zover, Davio van Leeuwen stuurde Thomas Smedema weg die op zijn beurt de bal in de verre hoek wist te schieten, 2-1. In deze fase veel druk van CSV, vlak voor rust Jacco Bruggeman kreeg de bal mee van Sam Weggemans die op doel schoot maar werd gekeerd en in de rebound Sam zijn schot geblokt zag.

Tweede helft

Het spel ging over en weer en werd ook wat harder maar CSV had in deze fase het betere spel. 56ste minuut was het dan ook raak, Sam weggemans tikte de bal naar Davio van Leeuwen die de bal met een steek passe Thomas Smedema bereikte. Thomas zou bijna gesandwicht worden door twee verdedigers maar zij blokten elkaar en Thomas had de vrije doorgang en schoot de bal in, 2-2. Een terechte gelijkmaker en gezien het spel zeer verdiend, de winst lonkte voor CSV, de derde hing in de lucht. 59ste minuut een hoge bal van Anthony Chang op het doel die met moeite er uit werd getikt door de keeper. Thomas Smedema moegestreden werd in de 60ste minuut gewisseld voor Joppe Hakstege die gelijk voor gevaar zorgde. In de 63steminuut aanval over rechts, Jay Frederiks die de bal voorzette op Joppe maar hij de bal iets te hoog in schoot en de lat raakte en nog een keer voor doel de bal er niet in wist te krijgen. De kansen waren voor CSV’28. 65ste minuut schot van Anthony Chang keeper wist de bal met een duik de bal uit de hoek te werken. Zo af en toe kwam ESC er ook nog uit, in de 70steminuut vrijetrap hoog voor en vanaf rechts werd de bal ingeschoten maar Ruben van Dijk wist de bal te keren. 73steminuut kopbal van Sam Weggemans op Joppe Hakstege die een vrije doorgang zou hebben richting doel ware het niet dat hij buitenspel stond, moet zeggen dat hun Grensrechter wel vaak dubieuze vlagmomenten had. 74ste minuut kwam DiekHakstege er in voor Jeremias Luhukay. In de 80ste minuut, Jacco Bruggeman kreeg een bal hoog aangespeeld en wist Diek Haksteg te bereiken die met een schot de lat raakte, het zat niet mee helaas. Nog geen minuut later een mooie één twee opgezet door Diek die daardoor de vrije doorgang had richting doel maar onderweg een lichte overtreding beging en terug gevloten werd, jammer! Zo zie je maar weer, wil de bal er niet in gaat het aan de andere kan wel gebeuren. 84ste minuut vrijetrap voor ESC, bal kwam in de 5-meter en kon niet weggewerkt worden tot de bal voor de voeten van Ramon Flokstra kwam die de 3-2 voor zijn rekening nam. Een zeer ongelukkig tegendoelpunt wat CSV niet meer te boven kwam. CSV bleef strijden voor de gelijkmaker maar dat zet er helaas niet meer in. CSV’28 1 had hier minimaal 1 punt moeten pakken, zo niet meer! Jammer genoeg missen we voor nu de aansluiting met de top maar gelukkig is alles nog wel mogelijk omdat daar ook punten zijn verspeeld maar zelf moet je dan wel de punten gaan pakken.

Aankomende zaterdag 2 maart de thuiswedstrijd tegen de nummer één Rood-Wit’58 1, aanvang 15.00 uur.