CSV’28 1 - Rood-Wit’58 1

3 maart 2024 21:00

(door Geert Weggemans)

Zaterdag 2 maart

Tegen de huidige nummer 1, maar we spelen thuis en daar zijn we op ons best, vorige week 3 dure punten verspeeld in de uitwedstrijd in Elburg en dat moet vandaag weer goed gemaakt worden om nog enig kans te maken op de 2de periode. Vandaag speelde CSV wederom in rouwbanden en was er 1 minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd. Dit i.v.m. het overlijden van oud bestuurslid Bald Kuiper tevens broer van huidig bestuurslid Cor Kuiper. Sterkte gewenst voor de nabestaande.

Eerste helft.

CSV ging gelijk in de aanval, thuiswedstrijd dus er moest sowieso gewonnen worden. In de 4de minuut schot van Jacco Bruggeman die net naast ging en niet veel later aanval over links, Anthony Chang die de bal hard en laag voor schoot maar helaas niemand tegenaan wist te lopen. 10de minuut schot van Sam Weggemans ook net naast maar 2 minuten later was het raak. Mooie pass van Tristan Kerkhof op Jay Frederiks die de bal mee nam en vrij voor doel de bal wist in te schieten, 1-0. 17de minuut Sam Weggemans speelde de bal naar Thomas Smedema die de bal voorzette op Davio van Leeuwen die op zijn beurt hands maakte en werd afgefloten. 1 minuut later aanval Rood-Wit schot van links die hoog over ging. En niet veel later weer een kans voor Rood-Wit maar door een slappe inzet geen gevaar was voor CSV. 23STE minuut vrijetrap CSV op Sam Weggemans die vrij voor doel kwam maar zijn inzet gestopt zag door een verdediger. 2 minuten later aanval Rood-Wit maar werd in de 16 gestopt door een mooie sliding van Tristan Kerkhof. In de 32ste minuut werd Jay Frederiks vanaf eigenhelft weggestuurd met een pass, buitenspel dreigde maar niet gegeven, en kon de bal meenemen over rechts en wist met een strakke voorzet de aanstormende Jacco Bruggeman te bereiken die de bal inschoot, 2-0. In de 35ste minuut even een hachelijk moment voor doel van CSV, uit een corner werd de bal hoog ingezet in de 16 en daar werd de bal hard ingeschoten maar spatte tegen onderkant lat en stuitte voor de lijn weg dus geen doelpunt. Nog voor rust kreeg Jacco Bruggeman de bal mee van Sam Weggemans en zette de bal hoog voor, Thomas Smedema wist de bal in te koppen maar de bal stuitte voor doel over.

Tweede helft

Je zou verwachten dat de tegenstander zou komen maar dat viel zwaar tegen, moet zeggen de verdediging van CSV had de zaken goed op orde, zowel Brian Lachenal als Niels Dekker, Tristan Kerkhof en Jeremias Luhukay speelden sterk achterin. In de 55ste minuut werd Anthony Chang vervangen door Diek Hakstege en in dezelfde minuut vrijetrap Rood-Wit die hoog over ging. 61ste minuut aanval Rood -Wit over rechts en uiteindelijk via de achterlijn tot corner werd gewerkt, Deze werd hoog indraaiend genomen maar werd over de zijlijn gekopt. CSV wist goed onder de druk van de tegenstander uit te spelen, in de 69ste minuut crosspass van Davio van Leeuwen op Thomas Smedema die helaas de bal te ver voor zich uit speelde en de bal verloor. In de 71ste minuut corner voor Rood-Wit die weer hoog indraaide en dit keer via de lat over de achterlijn belandde. In de 74ste minuut was het dan weer zover, Jacco Bruggeman wist Sam Weggemans op links te bereiken die de bal meenam en uiteindelijk hoog voorzette op Thomas Smedema die de bal netjes wist in te koppen, 3-0. Prachtig ook om het feit dat dit Thomas zijn afscheidswedstrijd was, voetbal weet hij niet meer goed te combineren met het drukke gezinsleven. Jammer maar het is niet anders, Thomas bedankt! 77ste minuut vrijetrap Rood-Wit, bal in de 16 maar het daarop volgend schot werd geblokt. 81ste minuut Joppe Hakstege en Bent Keuter er in voor Jacco Bruggeman en voor de afscheidnemende Thomas Smedema. 85ste minuut, Diek Hakstege wist Joppe Hakstege te bereiken die op zijn beurt ondanks de vrijedoorgang zijn inzet geblokt zag door de keeper. 83ste minuut werd Sam Weggemans weggestuurd door Bent Keuter, Sam speelde zich vrij voor doel maar schoot helaas hard langs het doel, we hadden hem al geteld. 88ste minuut aanval Rood- Wit over rechts en een hard schot op doel maar klem vast voor keeper Ruben van Dijk. Eén minuut later stuurde Davio van Leeuwen Joppe Hakstege weg die zijn inzet geblokt zag door de keeper. Helaas in de blessuretijd viel er toch nog een doelpunt aan de andere kant, corner van Rood-Wit genomen door Mathijs van Oostende die hoog indraaide en zowaar in doel belandde, 3-1 tevens eindstand.

Volgende week zaterdag uit tegen Lelystad’67 1 aanvang 14.30 uur.