WZC Wapenveld 1 – CSV’28 1

24 maart 2024 19:00

Zaterdag 23 maart (door Geert Weggemans)

Afgelopen zaterdag was ik verhinderd en heeft Maurits Vermeulen het weer eens opgepakt. Bedankt daarvoor, zonder de hele wedstrijd aanwezig te zijn geweest toch een mooi verslag kunnen schrijven met de info die hij had gekregen over de wedstrijd tegen Ulu Spor 1. Vandaag de uitwedstrijd tegen WZC, thuis overtuigend met 6-1 gewonnen dus deze wedstrijd zou ook gewonnen moeten worden zeker als CSV bovenin mee wil blijven doen.

Eerste helft

Gelijk vanaf de aftrap was WZC gevaarlijk, lange bal door het midden maar aanvaller kon er net niet bij wel corner waar geen gevaar uit kwam. 4de minuut aanval over rechts, Joppe Hakstege die de bal voorzet op Diek Hakstege maar Diek kon net niet bij de bal, in de rebound kwam Jacco Bruggeman in de bal maar werd onderuitgehaald in de 16, helaas geen penalty gegeven. Direct daarna kreeg Jacco een kans met een hard schot maar die ging net over. Nog geen minuut later, Tristan Kerkhof die overigens een goede wedstrijd voetbalde, maakte een fout waardoor een aanvaller van WZC de bal mee kon nemen en van links de bal tegen de paal schoot en in de rebound de bal in doel schoot maar Ruben van Dijk wist deze inzet te keren. In de 8ste minuut een dot van een kans, terugspeelbal op de keeper van WZC en Jacco Bruggeman wist de bal te onderscheppen maar voor open doel wist hij de bal er niet in te krijgen, keeper lag in de weg. Inzet was te zwak. WZC kreeg ook genoeg kansen maar afronden was vandaag niet hun sterkste punt, gelukkig voor CSV natuurlijk. In de 15de minuut WZC over links vrij voor doel maar te slap geschoten dus een makkelijke prooi voor Ruben van Dijk. 18de minuut Joppe Hakstege die een verdediger uitspeelde maar zijn inzet op doel was ook te zwak. Eén minuut later werd Mitchel de Wit uitgespeeld door aanvaller WZC en kwam vrij voor doel maar ook deze inzet was gemakkelijk te houden voor de goed keepende Ruben van Dijk. 24ste minuut mooie aanval CSV over rechts, Jacco Bruggeman met een voorzet en de bal die uiteindelijk bij Jay Frederiks belandde die niet zelfzuchtig was en de bal op Anthony Chang legde en hij met een mooi schot de keeper helaas niet kon verrassen. Zo waren aan beide kanten veel aanvallen maar resulteerde nog niet in doelpunten. 42ste minuut balverlies door Joppe Hakstege op het middenveld, aanvaller kon doorbreken richting doel maar werd gestopt door Mitchel de Wit, vrijetrap. Hieruit werd het nog even spannend voor het doel maar uiteindelijk werd er buitenspel gevlagd. Gezien de kansen toch vreemd dat bij ruststand nog steeds de 0-0 op het scorebord stond.

Tweede helft

Jeremias Luhukay die zichzelf al blesseerde met een sliding in de eerste helft kwam niet terug in de tweede helft en daarvoor in de plaatst kwam Drazic Rijksen in het veld. 48ste minuut schot van Jacco Bruggeman op doel maar keeper WZC wist te redden. 51ste minuut mooie steekpass van Mitchel de Wit op Jay Frederiks maar helaas kon hij geen gevaar stichten. 57ste minuut, verkeerd uitverdedigen, Ruben van Dijk werd hard ingespeeld en hij moest de bal onder druk snel uit de 16 werken maar zo in de voeten van een aanvaller van WZC, gelukkig ging zijn schot naast. 67ste minuut aanval WZC, aanvaller werd over rechts met een steekpass weggestuurd en voor doel schoot hij de bal richting verre hoek maar met een prachtige redding van Ruben van Dijk trof deze geen doel. Nog geen minuut later werd Jay Frederik weggestuurd met een mooie pass maar zijn schot op doel wist de keeper te redden. In de 71ste minuut was het dan eindelijk zover, Drazic Rijksen wist met een prachtige crosspass Jay Frederiks op rechts te bereiken die de bal hard voorzette en Joppe Hakstege en hij wist deze bal in te schieten, 0-1. 76ste minuut moest Joppe Hakstege het veld verlaten voor Kai Helweg. 81ste minuut snelle aanval CSV waarbij Jay Frederiks onderuit werd gehaald door Tygo Müller die hiervoor zijn tweede geel incasseerde en met rood er af moest. Ik moet zeggen dat de scheidsrechter wel makkelijk en vaak de gele kaart trok De vrijetrap werd laag ingeschoten die uiteindelijk bij Anthony Chang terecht kwam en met een hard schot de bal net over zag gaan. 83ste minuut bal over rechts op Jay Frederiks en aan de andere kant kwam Drazic Rijksen met veel snelheid (hele grote passen) aangerend en de bal die door Jay werd voorgezet kwam in de voeten van Drazic die met binnenkant links hard uithaalde en de keeper verraste, prachtige goal, 0-2. 85ste minuut ingooi van Drazic over de verdedigers heen en Jacco Bruggeman kon alleen verder met de bal die hij voorzette op Kai Helweg. Kai zag zijn eerste inzet geblokt door de keeper maar in de rebound wist hij alsnog de 0-3 in te schieten. 86ste minuut werden Jay Frederiks en Jacco Bruggeman gewisseld voor Bent Keuter en Justin Groothand. Er gebeurde nog veel over en weer maar tot echte kansen kwam het niet meer. Mooie en belangrijke overwinning voor CSV’28 . Aanstaande zaterdag geen wedstrijd, er is wel een inhaalprogramma, Ulu Spor moet op bezoek bij WZC, wint WZC dan heeft CSV de 2de periode. Dus duimen maar.

Zaterdag 6 april de thuiswedstrijd tegen DSV’61 1 aanvang 15.00 uur. Kom onze jongens aanmoedigen, is wederom een topper in deze competitie.