vv Elspeet 1 - CSV’28 1

14 april 2024 15:00

Zaterdag 13 april (door Geert Weggemans)

CSV moest en zou zich revancheren voor de blamage afgelopen zaterdag tegen DSV die thuis verloren ging met 1-5. Vandaag uit tegen de laagvlieger Elspeet. Het was weer prachtig weer en de jongens waren super gemotiveerd na een lange voorbespreking van Sebastiaan Borgardijn die de boel op scherp heeft weten te zetten

Eerste helft

Direct na het eerste fluitsignaal was het Elspeet die de aanval inzette over links, schot net langs het doel. Nog geen minuut later een aanval van CSV over links, Jay Frederiks die de bal meenam en de bal laag voorzette en deze door Sam Weggemans in werd getikt, 0-1. In de 5de minuut weer een doelpunt voor CSV , lange bal op Diek Hakstege die de bal onder controle meenam en voor kon zetten die door wederom Sam Weggemans in werd geschoten, 0-2. In de 8ste minuut aanval van Elspeet die tot corner werd gewerkt, hieruit kwam geen gevaar maar wel een tegenaanval van CSV. Sam Weggemans wist Jay Frederiks te bereiken op links echter werd hij uiteindelijk gestopt door een verdediger. Van achteruit werd er gestrooid met prachtige passes en crossballen zo ook in de 10de minuut, Mitchel de Wit lange bal op Drazic Rijksen die de bal direct hard voorzette maar helaas wist niemand er tegenaan te lopen. Nog geen minuut later was het dan weer raak voor CSV, Diek Haksteeg kreeg de bal voorgezet van Jay Frederiks en Diek wist de bal hard tegen het dak van het doel te schieten, 0-3. 14de minuut ingooi van Drazic Rijksen die de bal voor doel wist te gooien maar de bal werd naast gekopt. Eén minuut later balverlies CSV op het middenveld, aanvaller nam de bal mee en schoot hard op doel maar Ruben van Dijk wist de bal te stoppen met mooie duik. In dezelfde minuut een mooie crossbal van Brian Lachenal op Drazic Rijksen die weer bijna de hele linker flank voor zijn rekening nam. Drazic wist de bal direct weer hard voor te zetten maar helaas kon Joppe Hakstege er net niet bij. In de 17de minuut weer een mooie crossbal van Brian Lachenal nu op Joppe Hakstege die de bal met een prachtige aanname onder controle kreeg en de bal in wist te schieten, 0-4. In de 24ste minuut aanval via Sam Weggemans maar werd gestopt en in 2de instantie ging het schot van Davio van Leeuwen naast. 28ste minuut Diek Hakstege speelde op links 2 spelers van Elspeet voorbij maar zag zijn inzet gestopt door de keeper. Eén minuut later aanvaller van Elspeet dacht de bal even mee te nemen met de hand om zo vrij voor doel te komen, scheidsrechter bestrafte dit terecht met geel. Direct daarna uit een vrije trap genomen door Davio van Leeuwen die de bal met een leep boogballetje Sam Weggemans in de 16 wist te bereiken, Sam nam de bal op de pantoffel maar ging helaas over. 33ste minuut bal verlies van Brian Lachenal op een gevaarlijke plek maar de daaruit volgende voorzet werd er uitgehaald door Anthony Chang. Nog geen 2 minuten later crosspass van Elspeet op een aanvaller in de 16 maar door goed ingrijpen van Niels Dekker werd deze kans om zeep geholpen voor Elspeet. Vlak voor rust was het dan weer zover, een prachtige bal van Davio van Leeuwen op Joppe Hakstege die de bal met zijn hoofd licht toucheerde en in het doel belandde, 0-5.

Tweede helft

In de 48ste minuut Sam Weggemans die de bal op het midden mee nam en hard uithaalde maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook in de tweede helft zagen we prachtige aanvallen van CSV, met veel combinaties uiteindelijk de tegenstander helemaal zoek weten te spelen, dat was erg genieten vandaag. Zo ook in de 51ste minuut aanval van Jay Frederiks die Anthony Chang wist te bereiken en hij op zijn beurt de bal op links aan Drazic Rijksen mee gaf waar uiteindelijk de voorzet van kwam en die bij de tweede paal door Davio van

Leeuwen met rechts in werd geschoten, 0-6. In de 55ste minuut een zelf opgezette aanval van Brian Lachenal die een één-tweetje opzette met Jay Frederiks maar helaas wist Brian deze kans niet te benutten want raakte de bal verkeerd om tot een schot te komen. Elspeet had de moed allang verloren maar voor de bühne moesten ze zo af en toe toch nog wat laten zien zo ook in de 63ste minuut, aanval over links en de bal werd hard voorgezet maar voor de spits de bal er in kon schieten wist Ruben de bal weg te tikken. Een aantal minuten later weer een aanval van Elspeet over links en de bal kwam uit de voorzet bij de rechter spits terecht die een verdediger uitkapte en met een hard schot de bal hoog in de kruising zag gaan ware het niet dat Ruben van Dijk met een prachtige duik wist te redden. In de 73ste minuut werd er gewisseld door de trainer Sebastiaan Borgardijn, de moegestreden Anthony Chang, Joppe Hakstege en Sam Weggemans kregen hun welverdiende rust en daarvoor in de plaats kwamen Abdoul Ly, Bent Keuter en Jeremias Luhukay in het veld. Elspeet kreeg nog wel wat kansen maar echt makkelijk kwamen ze er niet doorheen omdat er goed verdedigd werd door CSV en Ruben van Dijk stond gewoon goed te keepen. CSV kreeg nog één kans en dat was in de 80ste minuut, Diek Hakstege hoge bal voor op Davio van Leeuwen die naast kopte. Het goede van het spel was er wel vanaf voor beide teams maar voor CSV was het ook wel genoeg zo. Een uitwedstijd winnen met 0-6 dat zijn nog eens mooie cijfers. Zo volhouden natuurlijk de komende weken zeker ook omdat alle concurrenten punten hebben verspeeld.

Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen Stroe 1, aanvang 15.00 uur.