CSV´28 1 – Stroe 1

21 april 2024 20:30

Zaterdag 20 april (door Geert Weggemans)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer 11, normaal gesproken goed voor 3 punten. CSV moet winnen om zo aansluiting te houden met de top van deze competitie. Het gat met de nummer 1 is maar 4 punten dus alles is nog mogelijk met nog 5 wedstrijden te gaan. Ik kreeg te horen van Fabian Franken dat CSV´28 2 (het tweede in de volksmond) deze zaterdag de periodetitel heeft behaald mede dankzij de 3-0 winst op Hattem 2. Dus verzekerd van de nacompetitie, gefeliciteerd mannen!

Eerste helft

Het bleek een lastige wedstrijd te worden tegen een tegenstander die de bus had geparkeerd voor het doel, moeilijk om er doorheen te komen. Eerste aanval van CSV, Sam Weggemans met een schot op doel maar de keeper die lang niet alle ballen klemvast had redde deze inzet. In de 9de minuut speelde de sterk spelende Jay Frederiks de bal naar Mitchel de Wit die uithaalde maar zijn inzet naast zag gaan. Nog geen 2 minuten later in de 11de minuut het eerste doelpunt. Diek Hakstege die de bal in doel schoot maar de keeper wist deze nog tegen te houden maar in tweede instantie wist Diek de bal alsnog in doel te schieten. 1-0, ondanks het feit dat er buitenspel werd gevlagd maar doelpunt bleef staan want er kon geen sprake van buitenspel zijn wat ook de scheidsrechter zag. Twee minuten later weer een aanval nu over rechts via Jay Frederiks die de bal hard voorzette maar door een botsing tussen een verdediger en keeper kwam de bal niet bij een CSV-er terecht. In de 17de minuut Davio van Leeuwen die de bal hoog voorzette op Sam Weggemans die de bal naast kopte en tevens buitenspel werd gevlagd. CSV bleef aanvallen en Stroe kon alleen maar tegenhouden, ze stonden met de rug tegen de muur. Verschillende afstandsschoten die helaas het doel niet troffen, van zowel Sam Weggemans als Jay Frederiks en Anthony Chang. CSV was vandaag echt de meerdere met mooie combinaties en veel kantwisselingen echter bleef lastig voetballen en dat kwam niet ten goede aan het kijkspel. 28ste minuut Niels Dekker wist de bal met een mooie dieptepass Diek Hakstege te bereiken echter verdediger wist de bal tot corner te werken, hieruit kwam verder geen gevaar. In de 42ste minuut een mooie actie van Davio van Leeuwen op rechts, speelde de eerste man uit en bij de tweede een panna maar werd direct daarop onderuit gehaald, vrijetrap die verder geen kwaad deed bij Stroe. Vlak voor rust speelde Anthony Chang de bal over naar Jay Frederiks die net buiten de 16 hard onderuit werd gehaald door Remco Noorlander van Stroe en dus vrijetrap. Deze werd genomen door Davio van Leeuwen maar schoot hard in de muur die volgens zeggen te dichtbij stond.

Tweede helft

Het bleef éénrichting verkeer , Stroe kwam niet aan de bak, ja met zo nu en dan de lange bal maar die werd meestal weer opgevangen door de sterk spelende verdediging van CSV. In de 49ste minuut schot van Sam Weggemans en de keeper wist deze ternauwernood uit het doel te werken Een paar minuten later aanval over links, Drazic Rijksen die wederom de hele linker flank voor zijn rekening nam wist de bal zoals zo vaak deze middag voor te zetten en met een stuiter kwam de bal bij Sam Weggemans terecht die de inlopende Diek Hakstege wist te bedienen met een hoge bal en Diek kopte deze snoeihard in, 2-0. Pracht goal. In de 58ste minuut weer Drazic Rijksen van links die de bal voorzette op Diek Hakstege die de bal tegen de paal kopte en in tweede instantie met een omhaal de bal weer voor doel wist te brengen op zijn broer Joppe Hakstege maar in de scrimmage de bal uiteindelijk bij Sam Weggemans terecht kwam en met een hard schot de bal over ging. Nog geen minuut later één van de weinige uitbraken van Stroe, hoge bal en Ruben van Dijk die uitkwam maar in de drukte de bal miste maar gelukkig de bal langs doel zag gaan. In de 63ste minuut een mooie aanval over meerdere schijven, Jay Frederiks op Anthony Chang die Davio van Leeuwe wist te bereiken maar zijn schot ging over doel. Niet veel later nog een uitbraak van Stoe maar de linksvoor zag zijn inzet voorlangs gaan, zou ook tegen de verhouding in zijn. CSV was gewoon oppermachtig echter dat zagen we niet terug in het aantal doelpunten. In de 66ste minuut werd Sam Weggemans hard aangespeeld maar wist de bal mee te nemen en met een hard schot zag hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Eén minuut later Jay Frederiks aanval over links voorgezet op Davio van Leeuwen maar zijn schot werd tot corner gewerkt, hieruit kwam geen gevaar. In de 72ste minuut weer een corner genomen door Jay Frederiks hoog voor en over gekopt door Tristen Kerkhof. Direct daarop een laatste uitbraak van Stroe, weer een hoge bal op een aanvaller en Ruben van Dijk kwam aanstormen halverwege eigenhelft en miste de bal die uiteindelijk langs doel ging. In de 75ste minuut kreeg Joppe Hakstege een tik tegen het hoofd en dus vrijetrap genomen door Davio van Leeuwen. Hoog indraaiend en weer had de keeper de bal niet klemvast maar helaas stond er geen CSV-er bij om alsnog in te tikken. In de 89ste minuut nog een hard schot van Jay Frederiks maar de keeper wist te redden. Eindstand 2-0, gezien het spelbeeld hadden er wat meer in gemogen maar het blijft lastig voetballen tegen een ploeg die met 8 man staat te verdedigen. De concurrenten hebben allemaal gelijk gespeeld en daarvan profiteert CSV’28 1 door in te lopen met 2 punten. Staan nu 3de met 2 punten achter op de koploper Ulu Spor.

Aanstaande zaterdag is het Koningsdag en dus geen wedstrijd, eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 4 mei uit tegen VEVO 1 aanvang 14.30 uur.